Στην κυκλοφορία δίνεται την Μεγάλη Τρίτη  στους χρήστες ο  αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών κατά την διάρκεια των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, και με την  παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο δρόμος  αυτός ήταν ο χειρότερους αυτοκινητοδρόμος της Ευρώπης και αποτελούσε πραγματική καρμανιόλα για όσους τον χρησιμοποιούσαν, ενώ πολύ μεγάλος ήταν  ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που είχαν προκληθεί σε αυτόν με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ο δρόμος είναι  120 χλμ. μήκος και έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική, ΛΕΑ και  είναι ένας αυτοκινητόδρομος -όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές – που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση από Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν σήμερα με τα εγκαίνια το μήκος τους είναι συνολικά  16 χλμ.

Ο αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται σήμερα  είναι λειτουργικά ολοκληρωμένος για την κυρίως αρτηρία και για τους χρήστες ,παραμένουν μόνο κάποια δύσκολα σημεία που θα ολοκληρωθούν  χωριστά, χωρίς όμως  να δυσκολεύουν την όλη κυκλοφορία.