parakato.grpapas

Είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι, η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την 13.2.2014 μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αντώνη Παππά και εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, παρουσία του κ. Λιμενάρχη Κορίνθου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων και του εκπροσώπου της εταιρείας RHAPSODY TRAVEL, με θέμα την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των δι’ αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών στο λιμένα της Κορίνθου, αποδίδει καρπούς.
Αμέσως μετά την άνω συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. με έγγραφό του προς το αρμόδιο λιμεναρχείο, προκάλεσε σχετική απάντηση του τελευταίου, ως κατά νόμω αρμοδίου, την οποία διαβίβασε χωρίς χρονοτριβή στην άνω εταιρεία πρακτόρευσης κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, το λιμεναρχείο διαβεβαιώνει ότι, ο βόρειος βραχίονας του λιμένα της Κορίνθου μπορεί να διατεθεί για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων από Τετάρτη και Κυριακή εκάστης εβδομάδας, από 1η Μαρτίου 2014 έως και 31η Οκτωβρίου 2014. Η μικρή καθυστέρηση στην αποστολή της απάντησης του λιμεναρχείου οφείλεται στη σοβαρότητα του σχετικού θέματος, σε σχέση με τη διαχείριση του λιμανιού από το λιμεναρχείο και στην ανάγκη απόλυτης ακρίβειας ως προς τα άνω αιτούμενα στοιχεία.
Ήδη, η άνω εταιρεία με έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι, θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις ως προς τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων που πρακτορεύει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα έχει ολοκληρώσει το σύνολο των συμφωνημένων κατά την άνω συνάντηση υποδομών ξηράς, για τη διευκόλυνση των κρουαζιερόπλοιων και των δι’ αυτών διακινούμενων επιβατών, το αργότερο μέχρι τη 1.3.2014.
Κόρινθος, 20.2.2014
Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Κ
Αντώνης Ι. Παππάς