giouvarlakia-stamoulou23

Τα ονειρεύεσαι κάθε εποχή και όταν έχεις την τύχει να τα γευτείς.. αναφωνείς….  αυτό είναι… Σμυρναίικα Γιουβαρλάκια! Χυλωμένα στο αυγολέμονο,  από το topoikaitropoi.gr,  τα γιουβαρλάκια που θα αγαπήσουν  μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

125 γρ. ρύζι καρολίνα

1 αυγό

1 κρεμμύδι τριμμένο

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι -πιπέρι

1 φλ. ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

χυμό από 2 λεμόνια

2 αυγά

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και το μισό λάδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5΄ και πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1¼  του λίτρου νερό (περίπου 5 ποτήρια) και το υπόλοιπο λάδι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30′ περίπου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα. Παίρνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα ή το πιρούνι για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά. Δεν ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με την κουτάλα.

Related Posts