Οι γιορτές «χτυπούν» την πόρτα μας….

Χριστούγεννα και πόσα πράγματα έχουν να γίνουν…..

Πόσα όνειρα για διακοπές, για χαρά, συγκεντρώσεις , δώρα, στόλισμα σπιτιού.

Όλα πρέπει να λάμπουν και να αναδύουν μια ζεστή μοναδική ατμόσφαιρα.

Όλα πρέπει να είναι Χριστουγεννιάτικα!

Ο πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής , το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που μπορεί  να είναι φυσικό ή τεχνητό. Την επιλογή θα κάνει το… πορτοφόλι σας.

Όσο για τα στολίδια, αυτά διαφέρουν ανάλογα  από το γούστο εκείνου που έχει αναλάβει την διακόσμηση.  Η ποικιλία μεγάλη σε σχέδια, χρώματα  και οι δυνατότητες  επιλογής μεγάλες. Μπάλες, μικρές μεγάλες, σύνθετες και απλές, κορδέλες, Αγιο-Βασίληδες, πέρλες, γιρλάντες, φωτάκια, όλα προς επιλογή  με στόχο ένα  φανταστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνά  όμως κανείς το κάτασπρο βαμβάκι η το τεχνητό χιόνι που μας   μεταφέρει σε χιονισμένα τοπία.

Η φάτνη καταλαμβάνει την  πιο εξέχουσα θέση  στο δέντρο, χρόνια τώρα…. ενώ το λαμπρό άστρο στέκει εκεί ψηλά στην κορυφή, κυρίαρχο με αξιώσεις….

Είναι τόσα πολλά που μπορεί να φτιάξει κανείς εάν αφήσει την φαντασία του ελεύθερη, τα οποία δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στην γιορτινή ατμόσφαιρα.

Από την κορυφή έως το πάτωμα στο σπίτι μπορούν να στολιστούν όλα. Οι κουρτίνες, τα φωτιστικά, τα κάδρα, τα παράθυρα.

Γιρλάντες σε διάφορα χρώματα, ειδικά σπρέι για να σχεδιαστούν αστέρια, αγγελάκια, Αγιο-Βασίληδες, καθώς και ευχές.

Όσοι τώρα δεν θέλουν να στολίσουν δέντρο, μπορούν να επιλέξουν σαν λύση το παραδοσιακό καραβάκι που είναι σήμα κατατεθέν, ιδιαίτερα στα νησιά μας. Τα φωτάκια μπλέκονται σε πανιά και κατάρτια, όταν αυτά φωτιστούν το θέαμα είναι υπέροχο.

Το  Χριστουγεννιάτικο  έθιμο, θέλει ακόμα την μεγάλη κάλτσα  γεμάτη με τα δώρα που αναλογούν  στον καθένα. Η πιο κατάλληλη θέση για να τοποθετηθεί,  είναι το τζάκι ,οι γωνιές και οι πόρτες.Ενώ  τα  μικρά δωράκια, οι καραμέλες, τα σοκολατάκια, μέσα σε αυτές αποτελούν γλυκιά πρόσκληση.

Την τιμητική τους έχουν και οι κάρτες  , το εισιτήριο για να ανταλλάξουν όλοι ευχές, είτε μακριά, βρίσκονται είτε κοντά.

Χωρίς «γκι» Χριστούγεννα δεν γίνονται…. μαζί με τα σμύρνα αποτελούν την πράσινη νότα στο σπιτικό.

Όμως το επίσημο λουλούδι της γιορτής, είναι το Αλεξανδρινό «το αστέρι των Χριστουγέννων», όπου και να τοποθετηθούν  γεμίζουν τον χώρο με  το κόκκινο χρώμα  της χαράς.

Αφήστε τη φαντασία σας και συνδυάστε τα πάντα… μπορείτε να κάνετε ότι σχηματισμούς θέλετε… ,μπορούν να αξιοποιηθούν  τα πάντα  με φαντασία και να δώσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Γιορτές λοιπόν με χαρά , γεμάτες χρώματα, αρώματα, μυρωδιές, ζεστασιά, θαλπωρή, αγάπη και διάθεση για συναισθήματα και πάνω απ’ όλα ευχές από καρδιάς.

Τα χρώματα και τα αρώματα από τα στολίδια και τα γλυκίσματα θα γεμίσουν τα Ελληνικά  και τα Κορινθιακά σπιτικά!