14134689392532drakaΓράφει η αισθητικός

Χριστίνα  Δρακά

Τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό είναι μια πολύ συνηθισμένη και διαδεδομένη μέθοδος ονυχοπλαστικής σήμερα αλλά πριν τα εφαρμόσετε και στα δικά σας νύχια καλό θα ήταν να γνωρίζετε μερικά πράγματα:

Τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό εξασφαλίζουν μια πολύ καλή κατάσταση και μία αρκετά φυσική όψη των νυχιών. Είναι πιο ανθεκτικά από το κλασικό gel. Δεν επηρεάζεται από διάφορα χτυπήματα που όλοι κάνουμε στην καθημερινότητα μας ή από την υψηλή θερμοκρασία και η πλάκα των νυχιών μας δεν παραμορφώνεται από τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό σε σύγκριση με άλλα υλικά, επειδή η ακρυλική σκόνη δεν αλλάζει το σχήμα των φυσικών νυχιών. Το ακρυλικό αφαιρείται από το νύχι με ειδικό διάλυμα και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε nails designs !

Από την άλλη όμως, τα τεχνητά νύχια με την μέθοδο του ακρυλικού είναι μια τεχνική η οποία έχει αμφισβητηθεί από κάποιους όσον αφορά το ακρυλικό υλικό, δηλαδή κατά πόσο προστατεύει τα φυσικά νύχια από εξωτερικές επιδράσεις. Υπάρχει η γνώμη ότι η ακρυλική σκόνη δεν αφήνει το νύχι να αναπνέει. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ειδική ερευνά πάνω σε αυτό τα θέμα που να επιβεβαιώνει αυτές τις απόψεις.

Στην αρχή το ακρυλικό διάλυμα έχει μία δυσάρεστη οσμή και δεν είναι επιθυμητή η χρήση του στο σπίτι επειδή χρειάζονται καλές γνώσεις όσον αφορά την χρήση του, καθώς το ακρυλικό μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στην χημική σύνθεση του διαλύματος αυτού. Δεν συνιστάται για άτομα με αλλεργίες, μύκητες νυχιών και άλλα προβλήματα και καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως απαιτεί μεγάλη φροντίδα.