%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b11

Από την Σκόπελο μας έρχεται αυτή η ζυμαρόπιτα, που παρά τα απλά υλικά είναι νόστιμη.

Στη Σκόπελο την λατρεύουν ντόπιοι και επισκέπτες παρά την τόσο απλή προέλευση της.

Τι χρειάζομαι

½ κιλό κατσικίσιο χλωρό τυρί Σκοπέλου
1 ποτήρι κατσικίσιο γάλα Σκοπέλου
1 κουταλιά αλάτι
1 ποτήρι ελαιόλαδο Σκοπέλου
½ κιλό αλεύρι καλαμποκάλευρο

Πως την φτιάχνω

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε το μισό ποτήρι λάδι μέσα στο μείγμα, λίγο στο ταψί από κάτω και το υπόλοιπο λαδώνουμε το μείγμα στο ταψί.   Η ζύμη πρέπει να μην είναι σφιχτή.

Ψήνουμε  την πίτα μας στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.