Τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα – σοκ στο Παρίσι

Τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα – σοκ στο Παρίσι

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι και συγκεκριμένα σε ένα εστιατόριο, σε ένα θέατρο και έξω από το γήπεδο Stade de France την ώρα που διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας. Δεκάδες είναι οι νεκροί, ενώ 100 άτομα κρατούνται ως όμηροι.

Το πρώτο περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά στην Place de la Republique. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γαλλίας, αρκετά πτώματα είναι διασκορπισμένα στον χώρο. Δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν το περιστατικό ως «εφιαλτικό» ανέφερε η εφημερίδα Liberation. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο France24, οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ στην ταράτσα του εστιατορίου.

Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο θέατρο Bataclan, στο 11ο διαμέρισμα στο Παρίσι. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι δράστες κρατούν τουλάχιστον 100 ομήρους.

 

Τα σημεία των επιθέσεων

Αξιωματούχοι της αστυνομίας κάνουν επίσης λόγο για έκρηξη σε μπαρ δίπλα στο Stade de France, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κάνουν λόγο για χρήση χειροβομβίδων. Από την επίθεση στην περιοχή του σταδίου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, από τις τρεις επιθέσεις μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 26 άτομα, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να ανέβει, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ήδη για 35 νεκρούς.

Γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο απομακρύνθηκε από το γήπεδο ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που παρακολουθούσε τον αγώνα και μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να «προβεί σε απολογισμό της κατάστασης».

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες, μιλώντας ξεκάθαρα για τρομοκρατική επίθεση. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.newpost.gr