Υπέγραψαν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου την απόφαση που αφορά στην απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σουπερ μάρκετ κατά την περίοδο του Lockdown. Αυτά είναι ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια, βιβλία.

Η απαγόρευση πώλησης τους ισχύει από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο στόχος είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και έκανε γνωστό πως ο  εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Να σημειωθεί πως το αίτημα  απαγόρευσης πώλησης από τα σούπερ μάρκετ των παραπάνω προϊόντων είχε καταθέσει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

ΕΣΕΕ: “Ηθική και ουσιαστική δικαίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων”

Σχετικά με την απόφαση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας δήλωσε: “Πρόκειται για μία ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων που «βάζουν πλάτη» και σε αυτή τη φάση του πολέμου ενάντια στην πανδημία..

Στη διάρκεια αυτής της επώδυνης διαδρομής έχουμε κρατήσει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στην άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα”.