ÐáñÜäïóç óôçí êõêëïöïñßá ôùí óçñÜããùí Äåñâåíßïõ êáé ôìÞìáôïò Êïñßíèïõ-ÊéÜôïõ ôçò Ïëõìðßáò Ïäïý ðáñïõóßá ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá ôçí ÐáñáóêåõÞ 2 Óåðôåìâñßïõ 2016. Ï ÁëÝîçò Ôóßðñáò, ìáæß ìå ôïí õðïõñãü Õðïäïìþí ×ñÞóôï Óðßñôæç, åðéèåþñçóáí ôá åñãïôÜîéá êáôÜ ìÞêïò ôçò Ïëõìðßáò Ïäïý (áõôïêéíçôüäñïìïò Êïñßíèïõ-Ðáôñþí) áëëÜ êáé ôùí åñãáóéþí ïëïêëÞñùóçò ôçò óÞñáããáò Êëüêïâáò ôçò Éïíßáò Ïäïý (áõôïêéíçôüäñïìïò Áíôéññßïõ-Éùáííßíùí). (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Εγκαινίασε και έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Πατρών Κορίνθου από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι  το Κιάτο, καθώς και τις σήραγγες του Δερβενίου , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , το πρωί της Παρασκευής  υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του  πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο «βλέπουμε τους πρώτους καρπούς μιας δύσκολης προσπάθειας που έγινε τον τελευταίο 1,5 χρόνο».

pbmfoyr-PATRATORA-960x510

Ακόμα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθούν τα πέντε μεγάλα οδικά έργα. «Έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα», πρόσθεσε.

Ενώ επεσήμανε πως «Με σκληρή δουλειά εξοικονομήσαμε από τα έργα 765 εκατ. ευρώ. Δίνουμε τη μάχη της ανάκαμψης και της επανόδου στην ανάπτυξη. Αυξήσαμε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 250 εκατ. ευρώ, μετά από πολλά χρόνια μείωσής τους.».

1-161-620x420

Σημειώνοντας πως «η Ολυμπία και η Ιονία Οδός δεν είναι έργα βιτρίνας. Θα βελτιώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις και την ασφάλεια των πολιτών».

Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στις ευπαθείς ομάδες

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»5DDwuHY17pY»]

Εκμεταλλευόμενος την εξέλιξη με τις τηλεοπτικές άδειες και το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του, δεσμεύτηκε ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες . Τα 246 εκατ. ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό που δεν είχαμε προϋπολογίσει. Τα 2/3 του ποσού έως το τέλος του 2016 και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017 δεσμεύομαι ότι θα κατευθυνθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ με έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και της κοινωνίας που έχει ανάγκη, ενώ σημείωσε πως τις λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απροσδόκητα υψηλό το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο από τη δημοπρασία για τις άδειες, το οποίο «δίνει το μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, ότι η ασυδοσία και η ανομία σε αυτόν τον τόπο σταματάει».

«Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας στον τηλεοπτικό χώρο, μπαίνουν κανόνες, ίσοι για όλους. Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνίδια για να δίνουν έργα σε ημετέρους και φίλους. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.