pantazisbasil

Δεν άφησε αναπάντητο το δελτίο τύπου του Δήμου Κορινθίων ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Πανταζή για τις εκπτώσεις στα έργα.

Η δήλωση:
Η καταγγελία μου στην οποία αναφέρεται ο κος Πνευματικός ήταν συγκεκριμένη και επώνυμη.
Επί της ουσίας βέβαια δεν απαντά, προτιμώντας ως συνήθως να προσπαθεί να διαστρέψει την πραγματικότητα η οποία όμως είναι σκληρή.
Μας καταθέτει για απάντηση μια σειρά από έργα τα οποία πράγματι έχουν κανονικές για την περίοδο που διανύουμε εκπτώσεις.
Ξεχνάει βέβαια ότι τυγχάνει να είμαι και εργολάβος δημοσίων έργων (έχοντας επιλέξει να μην δραστηριοποιούμαι στην περιοχή για λόγους ηθικής τάξης κάτι που αυτή η δημοτική αρχή ίσως δεν έχει ξανακούσει) αλλά και να έχω διατελέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις επικεφαλής υπηρεσιών που μελετούν ή ελέγχουν δημόσια στρατιωτικά έργα και ως εκ τούτου μπορώ να ισχυρίζομαι ότι είμαι άριστος γνώστης όλης της διαδικασίας εκτέλεσης των δημοσίων έργων. Ας μάθουν και οι συμπολίτες μας λοιπόν την πραγματικότητα.
Φυσικά και στα έργα τα οποία προσελκύουν πολλούς ενδιαφερόμενους οι εκπτώσεις είναι υψηλές αφού προσέρχονται από διάφορες περιοχές συνάδελφοι, αλλά σε ορισμένα έργα όπως τα παρακάτω για τα οποία αποφεύγει να αναφερθεί ο κος Πνευματικός παρατηρείται εδώ το εντελώς αντίθετο.
Δυστυχώς επειδή πρέπει και να εργάζομαι για να επιβιώσω, όπως όλοι οι συμπολίτες μου, δεν είχα το χρόνο να ψάξω περισσότερο και αναφέρω ενδεικτικά τα παρακάτω έργα και τις αντίστοιχες εκπτώσεις.
Καθαρισμός ρεμάτων Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ – ΛΕΧΑΙΟΥ έκπτωση 2%
Καθαρισμός ρεμάτων Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΟΥ έκπτωση 2%
Καθαρισμός ρεμάτων Δ.Ε. ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ έκπτωση 2%
Καθαρισμός ρεμάτων Δ.Ε. ΤΕΝΕΑΣ έκπτωση 2%
Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Κατακαλίου έκπτωση 3%
Εξωραϊσμός πλατείας και αναψυκτηρίου Σολομού έκπτωση 3%.
Ελπίζω αυτά να ξυπνήσουν την επιλεκτικά κοιμώμενη μνήμη του κου Πνευματικού.
Τις επόμενες ημέρες η παράταξη μας θα αναφερθεί και στις απευθείας αναθέσεις σε μικροέργα και προμήθειες που γίνονται και από διάφορα Νομικά πρόσωπα αρχής ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη όλοι περί της διαχείρισης αυτής της δημοτικής αρχής.
Όσον αφορά τα αναφερόμενα για μίσος από εμένα προς τον Δήμαρχο ή τη δημοτική αρχή τα θεωρώ σαν τις συνήθεις αερολογίες και υπερβολές με τις οποίες έχουμε χορτάσει όλοι τον τελευταίο καιρό. Οι δηλώσεις μου κε Πνευματικέ έχουν να κάνουν με το πώς ενστερνίζεται ο καθένας μας τον ρόλο που του έχουν ορίσει να διαδραματίζει οι Κορίνθιοι δημότες. Εγώ λοιπόν, όσο ο Θεός μου επιτρέπει, θα έχω όλη την καλή διάθεση και θα βρίσκω τον αναγκαίο χρόνο να σας ελέγχω όσο και αν αυτό βλέπω ότι τελικά απαιτεί ολοκληρωτική αφοσίωση σε αυτό το ρόλο. Εσείς προσπαθήστε κάποια στιγμή να πράξετε το δικό σας.
Γιατί άλλωστε κε Πνευματικέ να σας μισώ όπως λέτε; Ίσως γιατί βλέπετε ότι αναδεικνύουμε συνεχώς το χαμηλό επίπεδο διαχείρισης και διαφάνειας που προσπαθείτε να εφαρμόζετε; Ούτε όμορα οικόπεδα έχουμε, ούτε κοινά ενδιαφέροντα. Κοινώς μου είστε παντελώς αδιάφορος ως άτομο και ασχολούμαι μαζί σας λόγω του ρόλου σας και μόνο. Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο ασκείτε τα καθήκοντα σας και θα ησυχάσετε από εμένα.
Βασίλης Πανταζής – Απόστρατος Αξκος – Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ- Δημοτικός σύμβουλος