ΣταυρέληςΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

Το ταμειακό απόθεμα του Δήμου Κορινθίων  στις 29/2/2016 ανήλθε στο συνολικό ποσόν των 14.846.000 € .

Το αντίστοιχο απόθεμα των νομικών προσώπων του Δήμου στις 29/2/2016 ανήλθε σε 3.704.000 €

Έτσι το συνολικό ταμειακό διαθέσιμο Δήμου και δημοτικών νομικών προσώπων  ανήλθε σε 18.550.000 €

ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΦΙΚΟΥ

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε πίστωση 190.000 € από πόρους του Δήμου για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό ποδοσφαιρικό γήπεδο Σοφικού «Γεώργιος Βάσσης».

Πρόκειται για το 13ο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Δήμου Κορινθίων που τοποθετείται χλοοτάπητας επί δημαρχίας Αλέξανδρου Πνευματικού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του αθλητισμού.

Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ομόφωνα εγκρίθηκε πίστωση 55.000 € για την ολοκλήρωση του έργου Κατασκευής πεζοδρομίων στη τοπική κοινότητα Αγίου Βασιλείου επί της επαρχιακής οδού Κορίνθου-Άργους.

Το έργο ήδη είναι σε εξέλιξη από προηγούμενη εργολαβία και έχει αλλάξει πλήρως η αισθητική της περιοχής αλλά επιπλέον δημιουργήθηκαν ασφαλείς συνθήκες  διάβασης για τους κατοίκους .

Για την ίδια τοπική κοινότητα εγκρίθηκε πίστωση 10.000 € για την επισκευή των αποδυτηρίων του πρόσφατα ανακαινισθέντος δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου

ΙΔΡΥΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στην πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία Λυκείου Λεχαίου από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά και όχι από το σχολικό έτος 2016-17, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για καθορισμό τιμής 120 €/τ.μ. για την μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα για τα ακίνητα του σχεδίου πόλης Μπαθαρίστρας.

Με τον καθορισμό της  συγκεκριμένης τιμής , η οποία είναι εντός των σημερινών εμπορικών τιμών αγοράς οικοπέδων στην περιοχή , διευκολύνονται και οι δημότες αλλά και ο Δήμος για την καταβολή των οφειλομένων  από την πράξη εφαρμογής  εισφορών , αλλά επίσης και για την είσπραξη από τους πολίτες των αναλογούντων  εισφορών.

Περαιτέρω όσοι  συμπολίτες συμφωνούν στην καθορισθείσα τιμή αποφεύγουν  τα δικαστικά έξοδα για τον καθορισμό τιμής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, καθώς και τις μεγάλες καθυστερήσεις  στον καθορισμό  των τιμών, προκειμένου να προβούν στη μεταβίβαση (γονική παροχή, πώληση, δωρεά, κλπ)

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτηρίου στον Άγιο Βασίλειο. Πρόκειται για το κτίριο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου , δίπλα στο νεοκατασκευασθέν δημοτικό θέατρο.

Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και ο καθορισμός των όρων από την Οικονομική Επιτροπή.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών καθαριότητας και φωτισμού σε ποσοστό 50%.

Η μείωση αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000

Τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί ανακοίνωση από την Οικονομική Υπηρεσία για την υποβολή των προβλεπομένων δικαιολογητικών .

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει πιστή στις προεκλογικές εξαγγελίες της στην κοινωνική πολιτική για συμβολή στα βάρη των  οικογενειών με τρία παιδιά , όπως έχει πράξει και με άλλες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, ανάπηροι πολέμου, κλπ)

Γραφειο τυπου