Ο Αύγουστος   στις τελευταίες του  μέρες  χαρακτηρίζεται και ως μήνας  ορκωμοσιών, αφού  νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δήμαρχοι και μέλη δημοτικών συμβουλίων  που προέκυψαν  από τις εκλογές του Μάιου, θα δώσουν όρκο πίστης και καλής διακυβέρνησης των δήμων τους.

 Την έναρξη κάνει ο δήμαρχος Βέλου –Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 στις 11:00  το πρωί στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ζευγολατιό.  

Ακολουθεί η Κυριακή  25 Αυγούστου 2019, όπου θα γίνουν και οι περισσότερες ορκωμοσίες, όπως:

Ο  νεοεκλεγείς  δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και τα μέλη του ΔΣ ορκίζονται στις 20:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Ο δήμαρχος Λουτρακίου –Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων  Γιώργος Γκιώνης και το ΔΣ ορκίζονται  στις 11:00 το πρωί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και το ΔΣ ,κοινοτικά συμβούλια και πρόεδροι κοινοτήτων ορκίζονται στις 11:00 το πρωί στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιάτο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος και νέο ΔΣ, ορκίζονται στις 29 Αυγούστου   2019 ,την Πέμπτη στις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχείο Νεμέας.

Τελευταία  ορκωμοσία θα γίνει στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  στις 30  Αυγούστου 2019 , όπου ορκίζεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βλάσιος Τσιώτος και το ΔΣ, στις 19:00 το απόγευμα στην αίθουσα του «Άγγελος Σικελιανός».