1468058711346022143

To καθεστώς που θα ισχύσει με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ   καθώς και διευκρινήσεις ,έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με  τον αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Αν καθυστερήσει η εκκαθάριση, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας προς τους πιστωτές.

Αν η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει μέσα στο  προβλεπόμενο χρονικό πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση σημείωσε  πως  σχεδιάζει ελαφρύνσεις για όσους συνταξιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ και  τα προβλήματα που έχουν προκύψει, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε χαρακτηριστικά «Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική» και  υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ  το πρώτο εξάμηνο του έτους.