oaed-anergoi870

Mε πολλά προβλήματα ξεκίνησε σήμερα   Τρίτη 24 Ιανουαρίου,η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ,  πρώτη  μέρα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους όλης της χώρας  και θα καλύψει 24.251 ανέργους.

Οι  άνεργοι που  ενδιαφέρονται και είναι  εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από σήμερα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν τις προϋποθέσεις και ανήκουν στις ομάδες που καλύπτει το πρόγραμμα,  θα μπορούν να υποβάλουν επιλέξουν μια και μόνο ειδικότητα και να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους .

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

*Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

*Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

*Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

*Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

*ικία

*Αριθμός ανήλικων τέκνων

*Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

*Εντοπιότητα

*Δικαιούχοι ΚΕΑ

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.