Κανένα ουσιαστικά έργο δεν εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου.

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου. Έργο δημοπρατημένο και συμβασιοποιημένο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δύο χρόνια τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί, για την αντικατάσταση των παλιών δικτύων από αμίαντο, ούτε έχουν τοποθετηθεί τα 720 υδρόμετρα.

Διαδικτύωση Β΄ φάση 7.200.000€ ενταγμένο στο Φιλόδημο με 3 εκατομ. από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει δημοπρατηθεί. Πρόκειται για το δίκτυο ύδρευσης  από Αρχαίας Κλεωνές-Σπαθοβούνι-Βεληνιάτικα-Άσσος-Λέχαιο-Κόρινθος.

Υδροδότηση Γαλατακίου. Από τον Δεκέμβριο 2020 έχει ληφθεί απόφαση να συνδεθεί το χωριό του Γαλατακίου με το δίκτυο ύδρευσης Λουτρών-Αλμυρής (δίκτυο Στυμφαλίας). Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Κεντρικός αγωγός λυμάτων αποχέτευσης στην περιοχή Ποσειδωνίας 200.000€. Σύμβαση από τον Μάρτιο 2021. Έξι (06) παρατάσεις μέχρι σήμερα στον εργολάβο και ακόμα να αρχίσει το έργο.

Αποχέτευση λυμάτων περιοχής Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου, Βραχατίου και Ζευγολατιού και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Κορίνθου 50.000.000€. Έχουμε ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πριν μερικούς μήνες (Μάιος 2021). Δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα. Εκτίμησή μου είναι με το ρυθμό που πάει δεν πρόκειται να τελειώσει πριν 4 χρόνια.

Άρδευση από το νερό του βιολογικού καθαρισμού. Έργο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει δοθεί σε κανένα αγρότη νερό για άρδευση. Ψάχνουμε τον εργολάβο, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δίκτυα, δεν έχουν τοποθετηθεί τα φρεάτια άρδευσης.

Δίκτυο ομβρίων 204.000€. Φέτος εγκρίθηκε και δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα. Πριν από 6-8 μήνες δεν θα έχουμε εργολάβο.

Έργα δε γίνονται. Το ταμείο αυξάνει. Υπερβήκαμε τα 2,5 εκατομμύρια.

Άποψή μας είναι ότι πρέπει να μειωθούν τα δημοτικά τέλη ύδρευσης.

Νίκος Σταυρέλης -Επικεφαλής  «Πνοή Δημιουργίας¨