trump-usa-white-house-oval-office-1021x576

Νέος πρόεδρος  των ΗΠΑ εξελέγη Ντόναλντ Τραμπ  που εξέλεξε περισσότερους εκλέκτορες παρά το μικρότερο ποσοστό και λιγότερες ψήφους  που συγκέντρωσε  από την Χίλαρι Κλίντον.

Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν και οι δυο μονομάχοι στις Αμερικάνικες εκλογές είναι η Χίλαρι Κλίντον  47,6% έναντι 47,5% του Τραμπ και 135.493 περισσότερες ψήφους (59.163.539 έναντι 59.027.749), όμως  ο Τραμπ εξασφάλισε 279 εκλέκτορες, έναντι 218 της Κλίντον.

«Τώρα ήρθε η ώρα για την Αμερική να θεραπεύσει τις πληγές του διχασμού. Λέω σε όλους ότι πρέπει να συσπειρωθούμε, ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών» σημείωσε .

«Κάθε Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει τα όνειρά του. Κανένας άνδρας και γυναίκα σε αυτή τη χώρα δεν θα αφεθεί στην τύχη του ξανά. Νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, υποδομές. Οι υποδομές μας έχουν περιέλθει σε παρακμή, θα χτίσουμε ξανά όλοι μαζί», πρόσθεσε.

«Η Αμερική έχει στόχο το καλύτερο, απαιτούμε το πεπρωμένο της χώρας μας, πρέπει να ονειρευτούμε τα πάντα για τη χώρας εκ νέου. Προς την παγκόσμια κοινότητα, θα είμαστε δίκαιοι με όλους, βάζοντας πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ», συνέχισε μιλώντας μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

.