Άνοιξαν προσωρινά τα σύνορα οι Σκοπιανοί και τα ξανάκλεισαν

Άνοιξαν προσωρινά τα σύνορα οι Σκοπιανοί και τα ξανάκλεισαν

Mόνο σε 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία έχει επιτραπεί η διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, οι αρχές της γειτονικής χώρας αριθμός απίστευτα μικρός για τον καταυλισμό της Ειδομένης που «βουλιάζει» από 6.500 ανθρώπους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ουδέτερη ζώνη ήταν κλειστή από προχθές το βράδυ και άνοιξε σήμερα μόνο για λίγες ώρες.
Νωρίτερα 150 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων, από προχθές το βράδυ, από τις αρχές της γειτονικής χώρας.
Ωστόσο ο αριθμός των προσφύγων που προσέρχονται στον καταυλισμό της Ειδομένης αυξάνεται διαρκώς ανεβάζοντας τον αριθμό σε εκρηκτικό νούμερο.
Πέντε μέρες εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό Βόλου 240 πρόσφυγες
Στο Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων του Αλμυρού παραμένουν καθηλωμένοι για πέμπτη ημέρα οι περισσότεροι από τους 240 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, προσπαθώντας να φθάσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Προσπάθειες καταβάλλει ο Δήμος Αλμυρού να βοηθήσει τους μετανάστες-πρόσφυγες παρέχοντας τροφή, πρόχειρες σκηνές καθώς και ιατρική περίθαλψη από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Παράλληλα ζητήθηκε να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, ενώ φορείς και οργανώσεις από τον Βόλο διανέμουν τρόφιμα και νερό για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες οι οποίοι είναι σε άθλια κατάσταση, έπειτα από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας.
20.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι πανελλαδικά
Από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρεται πως οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 20.000 αριθμός που αυξάνεται διαρκώς..
Υπερπληρότητα σε πρόσφυγες έχουν τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής Συγκεκριμένα στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.150 πρόσφυγες. Αντίστοιχα στο νέο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες. Αριθμός ο οποίος θα μεταβληθεί ανάλογα με τις αφίξεις και αλλων από τα Ελληνικά νησιά.