Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ένδοξη επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη, Κόρινθο και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση έγινε παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας ,καθώς και πλήθος κόσμου.

Μαθητές από  δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρέλασαν τιμώντας την ημέρα μαζί τους, συμμετείχαν επίσης στην παρέλαση,  το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού και ομάδα των Special Olympics.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι των δημοτικών που παρέλασαν, επελέγησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο πραγματοποιήθηκε παρουσία  του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και  με την συμμετοχή και του Πολεμικού Ναυτικού λόγο της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Κόρινθος.

Στην Κόρινθο τιμήθηκε η επέτειος με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.Ανάλογες παρελάσεις έγιναν και στους άλλους Δήμους του Νομού Κορινθίας.