Δεν τα πήγε καλά η αγορά κατά την διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου όπως αναφέρουν οι έμποροι της Κορίνθου. Η αγοραστική κίνηση ήταν πολύ μικρή και περισσότερο μειωμένη από την αντίστοιχοι περσινή.

Την  ίδια κατάσταση  βίωσαν και οι αγορές άλλων πόλεων της χώρας, αφού στην μειωμένη κίνηση συνέβαλλαν τόσο η συνεχόμενη φορολογία και οι συνεχείς περικοπές σε συντάξεις όσο  και ο φόβος και η αβεβαιότητα του τι θα επακολουθήσει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι καταναλωτές περιορίζονται μόνο στην κατανάλωση και αγορά των απολύτως απαραίτητων προϊόντων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα της ΕΣΕΕ η εκτιμώμενη ύφεση στον τζίρο των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης μετά το τέλος των εκπτώσεων υπολογίζεται πάνω από 10 %.

Ο μόνος κλάδος που δεν σημείωσε μεγάλη ύφεση την Πασχαλινή περίοδο ήταν τα καταστήματα που δραστηριοποιούνταν στο παιδικό παπούτσι ,το παιδικό ρούχο και τα πασχαλινά είδη.

Επιπλέον ένα ακόμη στοιχείο που βοηθά στο να γίνει πιο  κατανοητή η συνεχόμενη ύφεση είναι οι αυξανόμενες διαγραφές επιχειρήσεων  έναντι των λιγοστών ενάρξεων βάση των καταγεγραμμένων στοιχείων του ΓΕ.ΜΗ.

Δήμος Λάσκας: Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της αγοράς

Ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Κορινθου και πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Δήμος Λάσκας μιλώντας στο mazimagazine.gr και τον Info Radio 102, δήλωσε απογοητευμένος από την κίνηση τις ημέρες των εορτών αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Δεν πέρασε ο κόσμος  από τα καταστήματα ούτε για να ρωτήσουν. Δεν ξέρει που να πρωτό πληρώσει  ο καταναλωτής, πως να του περισσέψουν για οποιαδήποτε αγορά έστω  και μικρή»

Τέλος σημείωσε πως δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της αγοράς αφού μια σειρά μέτρων που επιβάλλονται στους εμπόρους  καθώς και με την συνεχιζόμενη μειωμένη αγοραστική κίνηση που υπάρχει, δεν ελπίζει στα θαύματα.