%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%822

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβαν  οι γονείς με παιδιά  στο φάσμα του αυτισμού ή Asperger,  ιδρύοντας ένα σύλλογο στην Κορινθία, με σκοπό να διεκδικήσουν , να παλέψουν για τα δικαιώματα  και για όλα  όσα  χρειάζονται τα παιδιά  τους που  δεν παρέχονται στο Νομό.

 Δηλώνουν αποφασισμένοι να γίνουν μεγάλη ομάδα, ώστε να πιέσουν για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές  για καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών τους.

Ακόμα να προστατευτούν  από την εκμετάλλευση των ιδιωτών , να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρο από τα θέματα αυτά ,να βοηθά και να συμβουλεύει  ο ένας τον άλλον.

Στην πρώτη τους ανακοίνωση τους οι γονείς αναφέρουν:

«Ο σκοπός μας είναι  να βρεθούμε πρώτα διαδικτυακά, γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού ή με  Asperger έτσι ώστε να οργανωθούμε σε ένα σύλλογο ή σε ένα σωματείο.

Οι δυσκολίες τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουμε όλοι μόνοι μας ίσως αντιμετωπιστούν καλύτερα αν ενώσουμε τις φωνές μας καθώς και τις προσπάθειες μας,  Οι γονείς χρειάζονται ενημέρωση  για τα δικαιώματα των παιδιών τους καθώς και τις υποχρεώσεις του κράτους και των διάφορων φορέων απέναντι στα παιδιά τους.

Τα παιδιά με αυτισμό και Asperger μπορούν και πρέπει να ενταχθούν ομαλά σε όλες τις  δραστηριότητες που  συμμετέχουν και τα άλλα παιδιά και θέλουμε να παλέψουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι δομές ώστε να γίνει εφικτό αυτό.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε έμπειρους και άπειρους γονείς, τόσο σε αυτούς που είναι συνειδητοποιημένοι απέναντι στον Αυτισμό και το Asperger  όσο και σε αυτούς που θέλουν βοήθεια να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα των παιδιών τους

Αν ευδοκιμήσει η προσπάθεια αυτή ελπίζουμε να βρεθούν άνθρωποι με οργανωτικές ικανότητες να ηγηθούν , αφού εμείς δεν έχουμε καμία προσωπική φιλοδοξία  , δεν μας ενδιαφέρουν πολιτικές  αντιλήψεις και δεν  στοχεύουμε σε τίποτε άλλο παρά μονό το καλό  όλων των παιδιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα με το δικό μας».

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%821

Θα θέλαμε να  επικοινωνήσετε μαζί μας  είτε μέσω της σελίδας και της ομάδας στο  facebookhttps://www.facebook.com/AutismKorinthoshttps://www.facebook.com/groups/1870819056482943/  είτε μέσω  email fasmakorinthos@gmail.com