Ναι . Είναι ένα ανήσυχο βιβλιοπωλείο αυτό στην Αποστόλου Παύλου  64 στην Κόρινθο.

Και σαν «Κουκίδα»  που είναι…. καταφέρνει να αφήνει τη μολυβιά της στο παρών  και στο μέλλον των παιδιών που πέρασαν το κατώφλι της ….

Εκεί στη «Κουκίδα» που συναντάς χιλιάδες ηρωίδες και ήρωες, εκεί που η μυρωδιά του μολυβιού, της γομολάστιχας, της ξύστρας θα σε ακολουθούν ακόμη και όταν θα έχεις μεγαλώσει. Εκεί το βιβλιοπωλείο κάνει την υπέρβασή και γίνεται εργαστήρι μόρφωσης και χαράς.

Βιβλιοπωλείο ΚουκίδαΗ «Κουκίδα» λοιπόν έχει φαντασία, αγαπά να μαθαίνει, να κατασκευάζει, να ονειρεύεται…. είναι ανήσυχη. Η  Ξένια Σακελλαρίου η ιδιοκτήτρια και οι συνεργάτες της , δεν περιορίζονται απλά στη πώληση ενός βιβλίου ,ενός τετραδίου κ.α ,αλλά αναζητά μέσα από τον υπέροχο αυτό κόσμο της γνώσης, τρόπους για να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία, το γράψιμο και  τις κατασκευές.

Και σκαρώνει …. πράγματα , φτιάχνει ομάδες, συνεργάζεται με ειδικούς ,συγγράφεις, καλλιτέχνες , με σκοπό και στόχο, να ανοίξει παράθυρα στο κόσμο της γνώσης.

Όχι η ¨Κουκίδα» δεν επαναπαύεται στο να κάνει απλά πωλήσεις, βαθαίνει όλο και πιο πολύ στην έννοια γνώση και δημιουργία .

Γι αυτό και συνεχώς πραγματοποιεί συναντήσεις με ομάδες παιδιών για να μαθαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα για τις  κατασκευές , καθώς και τα μηνύματα που κρύβουν συμμετέχοντας σε συλλογικές προσπάθειες.

Έτσι λοιπόν… Αναμένοντας με ανυπομονησία τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Δεκεμβρίου, πολλά μικρά δαχτυλάκια έντυσαν  προχθές με διάφορα χρώματα τα χάρτινα δέντρα του φθινοπώρου. Στο εργαστήριο Quilling του περασμένου Σαββάτου στην Κουκίδα, με τη Νικόλ Έτα.

Οι παρέες όλο και μεγαλώνουν… τα παιδιά γελούν,  καμαρώνουν και χαίροντα με τις δημιουργίες τους.

Δεν λείπουν όμως και οι παρουσιάσεις βιβλίων από τους ίδιους τους δημιουργούς,  σαν τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου   το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ,  στις 12:00  το μεσημέρι όπου  αφηγείται το κατόρθωμα της Αύρας.
Μια απίστευτη ιστορία επιμονής και σθένους που συνέβη στους 67ους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας,το 512 π.Χ.
Η Αύρα, ένα άλογο που μαζί με τον ιδιοκτήτη της συμμετείχαν στο αγώνισμα της ιπποδρομίας εκπροσωπώντας την Κόρινθο κατάφερε να τερματίσει την κούρσα χωρίς τον αναβάτη της.
Οι κάτοικοι της πόλης τίμησαν το ηρωικό αυτό ζώο και το μνημόνευαν για πολλές γενιές μετά.

Οι εκπλήξεις στην ¨Κουκίδα» δεν σταματούν…. Έχει πολύ δουλειά ακόμη…. για τους λάτρεις των κατασκευών και όχι μόνο….