Στο δημοτικό συμβούλιο της 1/11/2021, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η έγκριση του κανονισμού καθαριότητας. Μου έστειλε τον κανονισμό ο τέως δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος και ζήτησε τη γνώμη μου. Τον διάβασα διαγωνίως και του είπα τη γνώμη μου γενικά για το θέμα των απορριμμάτων και των κανονισμών, όπως την είπα και στον Σπύρο Καραβά, που με ρώτησε κι αυτός.

Από την αρχή κατάλαβα ότι είναι αντιγραφή επικόλληση κάποιου κανονισμού άλλου δήμου και με λίγο ψάξιμο αργότερα είδα ότι είναι αντιγραφή του κανονισμού του δήμου Χαλανδρίου. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί οι κανονισμοί αυτοί έχουν κάποια στάνταρντ πράγματα που πρέπει να γράφουν και εξειδικεύονται στις ιδιαιτερότητες και την κατάσταση που βρίσκεται κάθε δήμος.

Η πλάκα άρχισε όταν κατάφερα να βρω χρόνο και να του ρίξω μια κανονική ματιά και παράλληλα άκουγα τη συνεδρίαση του ΔΣ. Βλέπω λοιπόν στο άρθρο 16 ότι στον δήμο μας γίνεται (λέει) συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και μάλιστα «σε συνεργασία με πιστοποιημένο σύστημα γίνεται και κατ’ οίκον δωρεάν περισυλλογή, ενώ υπάρχει και ειδικό σημείο συλλογής που βρίσκεται στην Αττική οδό στο χώρο του αμαξοστασίου»!!! Επίσης πιο κάτω μας λέει ότι έχουμε καφέ κάδους οργανικών αποβλήτων και εκεί μαζεύονται ωμά ή μαγειρεμένα υπολείμματα τροφίμων οικιών, καταστημάτων εστίασης κλπ. Και ότι διανέμονται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε όσους το επιθυμούν και διάφορα ακόμα που αφορούσαν τους Χαλανδριώτες, γιατί εμείς από καφέ μόνο εσπρέσους έχουμε. Σε κάδους μόνο σε πρασινάκι και σε μπλου…

Νταξ’ ρε σαΐνια! Είπαμε! Να παίρνουμε ιδέες από άλλους δήμους που είναι λίγο πιο ψαγμένοι, αλλά μια ανάγνωση να την κάνουμε στους κανονισμούς που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Μια ανάγνωση θα έφτανε. Ωραίο το Χαλάνδρι, δεν λέω, αλλά τα δικά μας προβλήματα είναι άλλα.

ΥΓ1: Έστειλα μήνυμα αμέσως με τα καθέκαστα σε όλους τους επικεφαλής των μειοψηφιών που ήσαν στο συμβούλιο εκείνη την ώρα και συζητούσαν αυτό το θέμα, για να αποτρέψουν την ψήφιση του κανονισμού, γιατί εκτός των άλλων πού να τρέχουμε μέχρι την Αττική οδό να αφήσουμε τις συσκευές; Άσε που θα πληρώνουμε έναν σκασμό καύσιμα και διόδια. Δεν συμφέρει! Ήταν η σειρά του Νώντα Κατσούλα  να μιλήσει, τα ανέφερε, αλλά η δημοτική αρχή επέμενε να ψηφιστεί ένας κανονισμός που είχε μέσα σημεία που αφορούσαν στο Χαλάνδρι!!! Τελικά το κατάλαβαν με τα πολλά και το ανέβαλαν και δεν θα μας παίξει το Luben…

ΥΓ2: Όπως καταλάβατε, δεν είχαν διαβάσει τον κανονισμό ούτε αυτοί που τον «έγραψαν»…

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

http://armoniki.blogspot.gr