Το ενδεχόμενο νέων μέτρων ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα θα συζητηθεί σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το  πρωί της Πέμπτης  μετά την τελευταία εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Θέμα της έκτακτης αυτής σύσκεψης η  λήψη νέων μέτρων ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα στο Μαξίμου.

Στα νέα μέτρα αναφέρουν οι πληροφορίες εντάσσονται -Αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων, μάσκες παντού εισηγούνται οι ειδικοί

Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και η αυξηση των κρουσμάτων στην Αττική, οδήγησαν την επιτροπή να προχωρήσει άμεσα σε εισήγηση μέτρων όπως η χρήση μάσκας παντού αλλά και η αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους.

Αύριο ενδέχεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

  • Ποια είναι τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή.
  • Αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
  • Ματς στα γήπεδα χωρίς φιλάθλους (σε επόμενο χρόνο)
  • Τακτικός έλεγχος σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας και επίσης τεστ την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εν αναμονή για το αν τελικά η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών,  θα αποτελέσει κριτήριο για  την εφαρμογή νέων μέτρων κατά του κορονοϊού. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε μία εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει και μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρξουν και νέες εισηγήσεις για πιο αυστηρά μέτρα μετά τις γιορτές που αφορούν τη λειτουργία καταστημάτων σχετικά με αποστάσεις , πληρότητα ωράριο.