1825816

Αιφνιδιαστική ήταν η παραίτηση του πρόεδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και δημάρχου Ξυλοκάστρου Ηλία Ανδρικόπουλου, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε επιγραμματικά στους λόγους αυτής της απόφασης «Για λόγους ευθύνης, αξιοπρέπειας και μεγάλης απογοήτευσης» σημείωσε .
Στη εβδομάδα που θα διανύσουμε αναμένεται να συγκληθεί γενική συνέλευση, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος.
ΗΛΙΑΣ Α

Ο κ. Ανδρικόπουλος σημείωσε ότι δεν θέλει να πει πολλά γιατί η υπόθεση των απορριμμάτων είναι κρίσιμη και βρίσκεται σε ευαίσθητη περίοδο με εν εξελίξει διεργασίες.
Πρόσθεσε ακόμη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να συνενώσω απόψεις μεταξύ συναδέλφων και να λύσουμε το πρόβλημα με διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε με αφορισμούς να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Χρειάζεται συνεννόηση και πιστεύω, όπως και όλοι οι δήμαρχοι, ότι πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο στη διαχείριση».
Τέλος , ο Δήμαρχος  ανέφερε: «Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η Πελοπόννησος να γεμίσει σκουπίδια, γιατί με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ δεν θα έχουμε πού να πάμε τα σκουπίδια» καταλήγοντας ότι δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από αυτά που προσέφερε, δήλωσε απογοητευμένος επικαλούμενος την συναίνεση και συνεργασία ως μοναδική λύση του προβλήματος.

kabosos-argos__main

Από την πλευρά του την έκπληξη του κατέθεσε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος σε δημοσιογράφους για την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλία Ανδρικόπουλου.
Σημείωσε πως στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ δεν τους ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Μεταξύ άλλων ανέφερε «Νομίζω ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να υποβάλλει την παραίτησή του, έχουμε σε εξέλιξη γεγονότα και πράξεις που έπρεπε να είναι στο τιμόνι. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ο ΦΟΔΣΑ θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία. Δε σηκώνεσαι να φύγεις έτσι, κάθεσαι να τελειώσουν όλα αυτά».
Σημείωσε ακόμη πως ο κ. Ανδρικόπουλος ήταν κοινά αποδεκτός από όλους είχε βγει ομόφωνα από τα μέλη πρόεδρος ενώ αναρωτήθηκε για το τι ήθελε να πει με αυτή του την πράξη.
Οκ. Καμπόσος κατέληξε πως αναμένει στην επόμενη συνεδρίαση να εξηγήσει γιατί εγκατέλειψε τούτη την κρίσιμη στιγμή την προεδρία.
[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»7XNCwhx70yg»]
Βίντεο από το ArgolidaPortal.gr