16730660_1272072846221924_3241639906209295006_n

 

 

 

 

Η Αντιδημάρχος  Βέλου Βόχας Μαρία Καλλίρη  απαντά στα όσα ανέφερε σε πρόσφατη δημοσίευση ο  Λεωνίδας Στεργιόπουλος σχετικά με τη συνέντευξη του Δημάρχου Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου στα Μ.Μ.Ε σχετικά με την  κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Δηλώσεις  Λ. Στεργιόπουλου

Για την κοινωνική πολιτική:
«Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη η έκπληξη μας όταν ενημερωθήκαμε ότι, χάριν της καθόλα άξιας αντιδημάρχου μας, οι ανασφάλιστοι του δήμου μας θα έχουν επιτέλους πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Και μείς νομίζαμε ότι το πρόγραμμα το είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση για όλους τους ανασφάλιστους της χώρας. Φαίνεται θα είχαν ξεχάσει το δήμο μας και χρειάστηκε η δραστική παρέμβαση της αντιδημάρχου για να τους το θυμίσει. Εύγε!!!
Αλήθεια στα προγράμματα ‘Υγεία για όλους’, ‘Καθολική ασφάλιση’, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ‘Δια βίου μάθησης’, που αποτελούν κυβερνητικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, τα οποία ο δήμαρχος τα παρουσίασε σχεδόν σαν δικά του έργα, ποιά ακριβώς είναι η πραγματική
συμμετοχή του δήμου; Τα περισσότερα είτε γίνονται μέσω διαδικτύου, χωρίς τη συμμετοχή του δήμου, είτε μέσω ΚΕΠ μαζί με δεκάδες άλλα προγράμματα, είτε απλά ο δήμος παραχωρεί χώρο ή κάνει κάποια ανακοίνωση. Ή κάνω λάθος;»

Μ-ΚαλλιρηΑπάντηση της Αντιδημάρχου Μαρίας Καλλίρη

«Η Πραγματική έκπληξη  ήταν για εμένα  να διαβάζω την κριτική σας κ. Στεργιόπουλε  σε   ένα τόσο ευαίσθητο και λεπτό θέμα που αφορά συμπολίτες  μας οι οποίοι βιώνουν δύσκολες στιγμές από την όλη οικονομική κατάσταση και ιδιαίτερα  για το μεγαλύτερο αγαθό που είναι η υγεία.

Δεν οικειοποιηθήκαμε κανένα  κυβερνητικό πρόγραμμα  που αφορά στην κοινωνική πολιτική, αντίθετα προσπαθούμε να τύχει μεγαλύτερης υλοποίησης  και να ανακουφίσει περισσότερους πολίτες.

Αλήθεια το γεγονός ότι φροντίσαμε να μην μείνουν έξω από το πρόγραμμα οι συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι σας ενόχλησε;    Δεν γνωρίζαμε πως είναι μεμπτό να  προωθούμε  και να υλοποιούμε  το νόμο,  να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την διαδικασία  για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας  όπως ορίζει η παρ.1 του αριθ 33 του νόμου 4368/2016(α 21)  για εκείνους που έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις και δεν  δικαιούνται παροχών υγείας λόγο οφειλών προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δικός μας σκοπός κ.Στεργιόπουλε  είναι να μην αισθάνεται μόνος και απογοητευμένος ο συμπολίτης  μας να τον βοηθούμε  και όχι τον εγκαταλείπουμε.

Ναι, παραδέχομαι πως όταν πρόκειται για τον συμπολίτη μου η κάθε μου παρέμβαση ναι, είναι δραστική. Πόλυ δραστική θα έλεγα….

Σε ότι αφορά το  πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»  να ξέρετε πως το λειτουργούμε αυτή τη χρονική στιγμή, μόνο εμείς σαν δήμος και είμαστε οι πρώτοι που το υλοποιούμε. Να σας θυμίσω ότι ολοκληρωμένη  ιατρική παρέμβαση  σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές Υγείας & Κοινωνικής  Αλληλεγγύης  θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού .Σας καλούμε να είστε εκεί να παρακολουθήσετε από κοντά και να σας λυθούν οι όποιες απορίες. Εγώ θα είμαι εκεί όπως πάντα.

Το ΤΕΒΑ ,Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοηθείας υλοποιείται χωρίς υποδομές  δεν ξέρω αν γνωρίζετε  πως για να πάρουμε και να δουλέψουμε τα προγράμματα  αυτά ,πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός  υπαλλήλων,  οχήματα,  ψυγεία, αποθηκευτικοί  χώροι. Εμείς παρ όλες τις ελλείψεις επιμένουμε και  το λειτουργούμε με επιτυχία.

Όσο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αφού λοιπόν γνωρίζετε άριστα τα κυβερνητικά προγράμματα,  θα ενημερωθήκατε  ότι «Έπεσε» το μηχανογραφικό σύστημα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών από τις πολλές αιτήσεις που έσπευσαν να καταθέσουν την Τετάρτη 1η  Φεβρουαρίου  οι δικαιούχοι .   Εμείς όμως καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας με επιτυχία χωρίς προβλήματα και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και την ελπίδα ζωντανή .

Να σας γνωρίσω πως η  Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου λειτουργεί με μια  μόνο υπάλληλο για να πετύχουμε όμως καλύτερο αποτέλεσμα  επιστρατεύουμε υπάλληλους από άλλα γραφεία και από την  καθαριότητα,  με την αντιδήμαρχο παρούσα πάντα,  μπροστά και δίπλα τους.

Αυτή η δημοτική αρχή κ Στεργιόπουλε έχει καταφέρει κάτι σημαντικό που δεν είναι άλλο από την συνεργασία και τη συλλογική δουλειά.

Για το πρόγραμμα «Δια βίου μάθηση»  επαναλειτουργεί και πάλι πρωτοπορούμε  και νιώθουμε όμορφα που ανοίγουμε παράθυρα  μάθησης στον κόσμο σε εκείνους που δεν μπόρεσαν η δεν τα κατάφεραν  κάποια χρονική περίοδο της ζωής τους.

Ξέρετε δεν γίνονται όλα από το διαδίκτυο η συμμέτοχη του δήμου είναι απαραίτητη για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Πάντα πίστευα και συνεχίζω να το πιστεύω πως ο δήμος είναι το σπίτι του κάθε πολίτη και όπως στο σπίτι του ο καθένας έχει έναν δικό του άνθρωπο να τρέχει τις υποχρεώσεις , τα δύσκολα, να  διευκολύνει   να στηρίζει την οικογένεια και τα μέλη της , έτσι και αυτός ο δήμος  -είτε σας αρέσει είτε όχι-  ανοίγει πόρτες και δεν τις κλείνει γιατί για τον δήμαρχο και για όλους εμάς κύριος άξονας στον όποιο κινούμαστε είναι ο πολίτης του δήμου Βέλου-Βόχας, ο συμπολίτης, ο συνάνθρωπος μας.

Επί της ουσίας κινούμαστε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σας καλώ πάντως λοιπόν  να έρθετε κάποια μέρα   να σας δείξω τον τρόπο που κινούμαστε εμείς οι άνθρωποι του τομέα κοινωνικής πολιτικής του δήμου, με την ελπίδα να ασκήσετε  μια ουσιαστική κριτική στο ύφος που απαιτεί αυτό το τόσο ευαίσθητο κομμάτι που λέγεται συνάνθρωπος, χωρίς να αναρωτιέστε αν έχετε κάνει λάθος στα όσα γράψατε».

 

Η Αντιδήμαρχος

Μαρία Καλλίρη