Στην «Κουκίδα» δεν κάθονται φρόνημα… συνεχώς σκαρώνουν και στηρίζουν  όμορφα πράγματα που αφορούν στο βιβλίο, το δημιουργικό παιχνίδι , και όχι μόνο… η συμμετέχουν σε άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Μια τέτοια συμμετοχή είναι και αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα .

Εκεί η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη θα βρεθεί στο σπίτι του Αϊ- Βασίλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, θα ρωτήσει και θα απαντήσει τι θα συμβεί αν…..
Τι θα συμβεί αν αρχίσει να βρέχει δώρα;
Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου;
Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του;
Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν;
Και το ελαφάκι; Τα αστεράκια; Η αγάπη;
Στη συνέχεια η Νικολέτα Σαϊσανά ετοιμάζει εκπλήξεις με αφορμή το βιβλίο.

Ακολουθεί μια ιδιαίτερη παρουσίαση στην πινακοθήκη του δήμου Κορινθίων την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:30 μμ. στην οδό Κολοκοτρώνη 4, με θέμα τα θρυλικά κόμικς.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΡΕ – Η Ελληνική λογοτεχνία συναντά τα Graphic novels!

Τι είναι τα Graphic novelς;
Είναι κόμικς; Τα κόμικς είναι Graphic novelς; Είναι λογοτεχνία!
Δεν είναι λογοτεχνία ! Είναι μόνο κομικς; Είναι μόνο λογοτεχνία;…
Οι δημιουργοί του πολυβραβευμένου graphic novel «Ερωτόκριτος» και του νεότερού του «Στα μυστικά του βάλτου», Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής,
Δημοσθένης Παπαμάρκος και Γιάννης Ράγκος θα αναλάβουν να μας μυήσουν στον κόσμο του νεοεμφανιζόμενου και δημοφιλούς αυτού είδους.
Θα εισηγηθεί και θα συντονίσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Κωνσταντίνα Πίστα
………
Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, το έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα, το σημαντικότερο έργο του αιώνα της ακμής της κρητικής λογοτεχνίας (1590-1669) και για αιώνες δημοφιλέστερο ανάγνωσμα του ελληνισμού κυκλοφόρησε σε graphic novel από τις εκδόσεις POLARIS. Το απαιτητικό αυτό εγχείρημα ανέλαβαν να υλοποιήσουν δύο συγγραφείς, ο Δημοσθένης Παπαμάρκος και ο Γιάννης Ράγκος, και ένας κομίστας, ο Γιώργος Γούσης.

Στο κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα Στα μυστικά του Bάλτου (1937), η εμβληματική συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Πηνελόπη Δέλτα αποτυπώνει τα δραματικά γεγονότα της εποχής, συνδυάζοντας έξοχα τη δύναμη του αυθεντικού ιστορικού υλικού με την ένταση της μυθοπλασίας.
Οι Παναγιώτης Πανταζής και Γιάννης Ράγκος υπογράφουν το δεύτερο εικονογραφημένο αφήγημα της σειράς των Εκδόσεων Polaris, Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ ΓΚΡΑΦΙΚ ΝΟΒΕΛ.