Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη αύριο

Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη αύριο

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες στην Κορινθία αυτό προέκυψε μέσα από την Γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα οι αγρότες της δυτικής Κορινθίας στο Κιάτο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αγροτικού Συλλόγου. Εκεί συζητήθηκαν τα αγροτικά μέτρα που έρχονται αλλά και οι επόμενες κινήσεις και μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουν .

Η Πανελλήνια Αγροτική Συνομοσπονδία ζητά , αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί τους, και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και στην Πελοπόννησο κατά του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της πανελλήνιας γραμματείας ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

agrotes2Τα ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και ζητούν επίλυση, όπως τα διατυπώνουν οι ίδιοι είναι:
-Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
-Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
-Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
-Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
-Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
– Το ζήτημα των βοσκοτόπων όπου δεν δέχονται την τεχνική λύση και απαιτούν ο επιλέξιμος βοσκότοπος να δοθεί σε όσους κτηνοτρόφους κάνουν χρήση.

Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη αύριο στην Τρίπολη
Για αύριο Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 8 μμ, έχει προγραμματιστεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης, να πραγματοποιηθεί η Πανπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Πελοποννήσου.
Το κάλεσμα απευθύνεται προς τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη την Πελοπόννησο καθώς και στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να πάρουν, μαζικά, μέρος στη σύσκεψη. Σε αυτή θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.