Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) από τον Δήμο Βέλου –Βόχας προς όφελος και ενίσχυση  οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα το 2ημερο 28-29/9/ διανεμήθηκαν είδη διατροφής όπως λάδι φασόλια,  φακές ζάχαρη, μακαρόνια ,τοματοχυμός ,γάλατα, κρέμες δημητριακών και βρεφικά γάλατα υλοποιώντας μια ακόμη δράση του ΤΕΒΑ που πραγματοποιείται από το 2015 καλύπτοντας αρχικά ανάγκες για περίπου  360 οικογένειες.

Και αυτή τη φορά  η ανταπόκριση ήταν μεγάλη  και η προσπάθεια του Δήμου στοχεύει στο να μην υπάρξει οικογένεια που να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Ο αριθμός των ωφελούμενων παρουσιάζει  αύξηση φτάνοντας τις  400 και πλέον οικογένειες που αριθμούν περί τα 2000 άτομα, ωστόσο το πρόγραμμα είναι ανοικτό και μπορεί να υπάρξουν νέες εντάξεις δικαιούχων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών δομών του δήμου κ. Μαρία Καλλίρη ευχαρίστησε τους εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου γιατί όπως τόνισε η υλοποίηση του ΤΕΒΑ είναι ένα δύσκολο έργο με μεγάλες ευθύνες, όπως επίσης τους εργαζόμενους στο δήμο και τους φορείς που υλοποιούν με επιτυχία το κοινωνικό πρόγραμμα. Επεσήμανε ακόμη  πως η προσπάθεια τόσο η δική της όσο και του Δήμου , θα είναι διαρκής ώστε να ενταχθεί   όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ωφελουμένων  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

*Να σημειωθεί πως από το 2017 πλέον,  μέσω του Κοινωνικού  Εισοδήματος  Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) λαμβάνουν το ΤΕΒΑ  μόνο  εκείνοι που είναι ωφελούμενοι τουπρογράμματος (ΚΕΑ) .