νοσοκομείο-Κορίνθου2-1000x517

Σε δελτίο τύπου από την διοικήτρια στο νοσοκομείο Κορίνθου Δ. Καλομοίρη αναφέρεται: «Με αφορμή δημοσίευμα που ήρθε στο φως στα Κεντρικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε και αφορά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας , οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Από πλευράς Διοίκησης , δεν θα γίνει ποτέ προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών δεδομένων της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου , ούτε θα επιχειρηθεί ωραιοποίηση καταστάσεων , που χρίζουν αλλαγών ή βελτιώσεων.

Παράλληλα όμως , δεν θα επιτρέψουμε για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων , στο γενικότερο επιχειρούμενο κλίμα  απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας , να εκτίθενται στοιχεία , τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν:

Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου , έχει ήδη γίνει γνωστό ότι μετά από ένα χρόνο επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με τέσσερις κλίνες και με προοπτική περαιτέρω αύξηση κλινών κατά 50% μέσα στο έτος 2016.

Επίκειται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η επαναλειτουργία και του Παιδιατρικού τμήματος.

Τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό περιορίζονται σε μικρό αριθμό , με εξαίρεση την Τεχνική Υπηρεσία  λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού των Τεχνικών Ειδικοτήτων (ενδεικτικά στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τα οφειλόμενα ρεπό είναι κατά μέσο όρο δυο για κάθε εργαζόμενο)

Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας , γίνεται όμως τακτικότατα συντήρηση με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη λειτουργία του , ενώ παράλληλα γίνονται συντονισμένες ενέργειες από τη σημερινή Διοίκηση , απόκτησης νέου Α/Τ. Η αναφερόμενη διαδικασία δανεισμού εξαρτημάτων είναι αναληθής.

Τους τελευταίους μήνες και μετά από μεγάλη νεκρά περίοδο προσλήψεων, τοποθετούνται στο νοσοκομείο μας σε κενές οργανικές θέσεις:

2 ΤΕ Νοσηλεύτριες

4 ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων

1 ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού

4 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

1 ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού

Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί ή αναμένεται να προσληφθούν:

1 ΔΕ Παρασκευαστής Ιατρικών Εργαστηρίων

1 ΔΕ Νοσηλευτικής

  • ΔΕ Εμφανιστών Χειριστών

1ΥΕ Τραυματιοφορέων

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσληφθεί :

2 ΠΕ Νοσηλευτικής

1 ΤΕ Νοσηλευτικής

και αναμένεται να προσληφθούν 9 Νοσηλεύτριες.

Στον κλάδο Ιατρών ΕΣΥέχουν προσληφθεί:

1 Επιμελητής Α΄Παθολόγος για την ΜΕΘ

1 Επιμελητής Α΄Καρδιολόγος

1 Δ/ντης Αιμοδοσίας

2 Επιμελητές Β΄ΙατρικήςΒιοπαθολογίας

1Επιμελητής Β΄Γαστρεντερολογίας

Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί:

1 Πνευμονολόγος

1 Νεφρολόγος

1 Μαιευτήρας

Αναμένονται:

1 Ορθοπεδικός

1 Ουρολόγος

1 Παιδίατρος.

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τοποθετηθεί δυο  ιατροί στη ΜΕΘ και αναμένεται και τρίτος

Τέλος η έλλειψη Ειδικευόμενων Ιατρών παρατηρείται σε όλα τα Επαρχιακά νοσοκομεία, πάρα ταύτα το Νοσοκομείο Κορίνθου συγκριτικά με άλλα Νοσοκομεία της κατηγορίας και του μεγέθους του , βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σύνταξης εφημεριακών προγραμμάτων ,που εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης.

Η αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τα ανωτέρω , έχει ήδη πραγματοποιηθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου , μέσω πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Πρόεδρος του στα Τοπικά Μ.Μ.Ε

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Δημ. Καλομοίρη.