Στην Γενέτειρά του τη Μυτιλήνη η εξόδιος ακολουθία

Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο 44χρόνος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος ,ο κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ602 στη Μυτιλήνη, Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο ήρωας του Αιγαίου, το σύμβολο της ανθρωπιάς και της προσπάθειας των ανδρών του λιμενικού να σώσουν στο πέρασμα τους στα ελληνικά νησιά ,εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους την περίοδο 2015-2016.

Ο υποπλοίαρχος  στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης με κάθε θυσία και χωρίς να υπολογίζει σωματική κούραση και κίνδυνο, υπηρέτησε την ανθρωπιά, τα σύνορα στον Μόλυβο ,τη Μυτιλήνη ,με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και χαμηλές αποδοχές.

Είχε τιμηθεί για τη δράση του από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική κοινωνία.

Διεκδίκησε ακόμη το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ, για το ντοκιμαντέρ της Δάφνης Μαζαράκη “4.1miles” στο οποίο είχε παρουσιαστεί όλη η υπεράνθρωπη προσπάθειά του μαζί με τους συναδέλφους του.

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, θα ψαλεί αύριο στις 16:30  στον ναό του Άγιου Θεράποντα

Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου μετά από απόφαση της διοίκησης  του αποτίνοντας φόρο τιμής σε έναν άξιο ανιδιοτελή ακούραστο πρωτοπόρο αφοσιωμένο στη διάσωση των ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα.

 

[tg_vimeo width=»» height=»» video_id=»185717440″]