Ανεβαίνει η θερμοκρασία από το Σάββατο

Ο καύσωνας μας θυμάται και πάλι από την ερχόμενη εβδομάδα αφού το ισχυρό μελτεμάκι που μας δρόσιζε τις προηγούμενες μέρες,  θα εξασθενήσει.

Αύριο Παρασκευή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις όπως αναφέρει το  weather.gr, η εβδομάδα που θα έρθει θα χαρακτηριστεί από υψηλές θερμοκρασίες, όπου αρχικά θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, ενώ προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα ανέβει  ακόμη περισσότερο με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41 με 42 βαθμούς κελσίου στις πεδινές και ηπειρωτικές περιοχές.

Οι προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, κάνουν λόγο για εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, και γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές θα είναι: Ανατ. Μακ/νία – Θράκη : 40-41°C

Δυτική Πελοπόννησος : 40-41°C

Δυτική Στερεά : 40-41°C

Κεντρική Μακεδονία : 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)

Δυτική Μακεδονία : 38°C

Θεσσαλία : 40-41°C

Ήπειρος : 40-41°C

Επτάνησα : 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.