Με την έλευσή του, αλλάζουν τα δεδομένα στην περιοχή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Λουτράκι θα αποκτήσει άλλη εικόνα και φυσικά δυναμική ένα υπάρξει και ο σωστός σχεδιασμός από τους πάντες που έχουν ρόλο και όχι μόνο….

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου ¨Κανονικοποίηση της υφιστάμενης  μονής σιδηροδρομικής  γραμμής, Ισθμού –Λουτρακίου  με ηλεκτροκίνηση και  αφορά τη σύνδεση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας με το Λουτράκι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το έργο αφορά την  μετατροπή της υφιστάμενης μονής και μετρικής γραμμής Ισθμού- Λουτρακίου, σε κανονικό.

Η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του προαστιακού σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου.
Ανάδοχος του έργου ορίστηκε η κοινοπραξία Μυτιληναίος- Ξανθάκης ,ενώ  ο προϋπολογισμός  του ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, χωρίς αναθεώρηση ΦΠΑ ,και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ,γραμμένο στον ενάριθμο 2017ΣΕ078500000 της ΣΑΕ 078/5 του ΠΑΕ.
Η ολοκλήρωση  του , θα πραγματοποιήσει περίπου σε 18 μήνες, με τον ανάδοχο να έχει υποχρέωση να συντηρεί το έργο για 36 μήνες.