Έκρηξη  σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα  στη συμβολή  των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμα βρισκόταν εν κίνηση όταν εξερράγη   φάκελος παγιδευμένος με  εκρηκτικά ο οποίος ανοίχτηκε μέσα στο όχημα . Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός , στην περιοχή του θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, καθώς και άλλα  δύο άτομα  τα οποία οδηγήθηκαν στον «Ευαγγελισμό» και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Τραυματισμένοι είναι και ο οδηγός καθώς και ο φρουρός του, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τραύματά τους δεν εμπνέουν ανησυχία στους θεράποντες ιατρούς

Η  περιοχή του περιστατικού έχει αποκλειστεί από την ειδική αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αφού εξετάστηκε ακόμη εισήχθη στο χειρουργείο για να του αφαιρεθούν τα θραύσματα από την έκρηξη του φακέλου που βρίσκεται στη κοιλιακή χώρα..

Ελαφρότερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.

Με το νοσοκομείο Ευαγγελισμός επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.