Επανέρχεται ο νέος αυστηρός περιορισμός από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρωινή ανακοίνωση  του Σαββάτου που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα”

Στην  εκ νέου αυστηροποίηση  του lockdown σταματά η “παράδοση εκτός” (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Ακόμα επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Τέλος οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα εορταστεί  την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.