Για μια ακόμη φορά ξέσπασε πυρκαγιά στον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου γεμίζοντας την ατμόσφαιρα από υψηλούς ρύπους και τους κατοίκους αγανάκτηση.

Ο Δήμος Κορινθίων με δελτίο τύπου για την ορθή ενημέρωση των δημοτών του σχετικά με την φωτιά που εκδηλώθηκε στον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώνει τα παρακάτω:

  • Από την πρώτη στιγμή που κατεγράφη το συμβάν αντιμετωπίστηκε όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Μηχανήματα του δήμου έκαναν επιχωματώσεις έως τις 4 τα χαράματα της Κυριακής προκειμένου να σβήσουν τις εστίες και να αποτρέψουν την επέκτασή τους.
  • Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη έως ώρας αιτία.
  • Έγκαιρα η σημερινή δημοτική αρχή έλαβε πριν αρκετό καιρό για την περιφρούρηση του ΧΑΔΑ μέτρα όπως:

Α) η περίφραξη του χώρου

Β) η επιτήρηση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης

Γ) ο έλεγχος της πρόσβασης σε 24ωρη βάση

Στις 17 Φεβρουαρίου ο  Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε  από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αν.Γκιολή την μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προκειμένου να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Η μελέτη αυτή βρισκόταν για χρόνια στα συρτάρια της Αντιπεριφέρειας χωρίς ο δήμος να την έχει αξιοποιήσει.

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θα γίνει από το δήμο μόλις ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Σήμερα Δευτέρα η φωτιά έχει σβήσει, ελάχιστες εστίες απομένουν.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαριστεί θερμά τους εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους , τον άμεσο έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς σε χρόνο πολύ λιγότερο απ ότι σε ανάλογα περιστατικά ανά την επικράτεια.