Χριστούγεννα και ένα βιβλίο με Χριστουγεννιάτικο θέμα για τα παιδιά είναι ένα δώρο που τα γεμίζει με χαρά, όμως εμείς  φέτος, λέμε να ξεφύγουμε από τα κλασικά βιβλίαιδιοκτήτρια της ¨Κουκίδας¨ Ξένια Σακελλαρίου μας προτείνει εξίσου ενδιαφέροντα βιβλία που αξίζει να προσφέρετε στα παιδιά, γιατί μέσα και από αυτά, οι εικόνες  και  οι ιστορίες , θα αποτελέσουν  την αρχή μιας νέας περιπέτειας και τους δώσουν την χαρά να ανακαλύψουν  έναν ολόκληρο νέο κόσμο, μια συντροφιά, έναν η πολλούς φίλους.

Χάρτες του διαστήματος

Τι υπάρχει στο σύμπαν; Πού βρίσκεται το όρος Όλυμπος στον Άρη;

Πόσες μέρες θέλουμε για να φτάσουμε στη Σελήνη;

Πόσο κοντά στον πλανήτη μας βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου θα σε ξεναγήσει στους δρόμους ων αστερισμών, των πλανητών και των νεφελωμάτων, ξεκινώντας πό τα ουράνια σώματα που βλέπεις με γυμνό μάτι και φτάνοντας έχρι τα άδυτα του σύμπαντος, που μόνο τα σύγχρονα τηλεσκόπια χουν καταφέρει να φωτογραφίσουν.

Ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνεις τα μυστικά των πλανητών, των αστεριών, ων γαλαξιών και των σουπερνόβα, μέσα από τους φανταστικούς χάρτες ου βιβλίου που σε κατατοπίζουν στην απεραντοσύνη του διαστήματος.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε…

Στάσου Κοίτα

Παντού γύρω μας η φύση κάνει θαύματα. Κάθε μέρα, ώρα με την ώρα, συμβαίνουν μαγικές μεταμορφώσεις μπροστά στα μάτια μας. Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να τις δούμε.
Ανακάλυψε 50 ιστορίες από τη φύση. Έχουμε παγώσει τον χρόνο όσο χρειάζεται για να μπορέσεις να τις δεις να ξετυλίγονται. Απόλαυσέ τες κι εσύ αργά αργά. Έπειτα, βγες έξω και δες τι άλλα θαύματα θα ανακαλύψεις αν σταθείς και κοιτάξεις.
Αν είσαι ενήλικας, μοιράσου αυτό το βιβλίο με ένα παιδί. Κι αν είσαι παιδί, ζήτησε από έναν ενήλικα να σε συνοδεύσει στην εξερεύνησή σου.

«Τα μικρά πράγματα;
Οι μικρές στιγμές;
Δεν είναι καθόλου μικρά».
Τζον Κάμπατ-Ζιν

Τι  Συνέβαινε στον κόσμο ταυτόχρονα

Τα σπουδαιότερα γεγονότα στην ιστορία που δεν μάθατε ποτέ ότι έγιναν στην ίδια χρονική περίοδο.

Γνωρίζετε ότι την ίδια εποχή που χτίζονταν οι πυραμίδες της Αιγύπτου σε κάποια γωνιά της Γης ζούσαν ακόμη μαμούθ;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η ανακάλυψη της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο έγινε την ίδια περίοδο με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς;
Γνωρίζετε ότι το 1961, χρονιά που η Ανατολική Γερμανία ύψωσε το τείχος του Βερολίνου, ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα;
Περιπλανηθείτε στον χρόνο και ανακαλύψτε τι συνέβαινε την ίδια εποχή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εξερευνήστε τον παγκόσμιο χάρτη και δείτε την ιστορία και τον πολιτισμό διάφορων λαών σε κάθε περίοδο. Εντοπίστε τις παράλληλες ιστορικές γραμμές και συνδέστε όλα εκείνα τα σημαντικά γεγονότα που συμπληρώνουν το πάζλ της παγκόσμιας ιστορίας.

Η ιστορία των λέξεων για παιδιά

«Η ιστορία των λέξεων για παιδιά» της Mary Richards: Ένα υπέροχο και συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, στην ιστορία των λέξεων

Από τις απαρχές της γλώσσας, οι άνθρωποι επινόησαν αναρίθμητους τρόπους για να επικοινωνούν μέσω των λέξεων. Από τα ιερογλυφικά και τα χαϊκού έως τη νοηματική και τον Σαίξπηρ, η γλώσσα είναι ζωτικής σημασίας στη διάδοση των ιδεών. Συναντήστε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που είναι πολύ γνωστοί για τον τρόπο που χρησιμοποιούν τις λέξεις, και ανακαλύψτε πώς μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιείτε λέξεις με τέτοιο τρόπο ώστε ο κόσμος να γίνει ένα καλύτερο μέρος.

Το μεγάλο βιβλίο των πουλιών

Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια πουλιών με συναρπαστική εικονογράφηση και χρήσιμες πληροφορίες. Γιατί είναι ροζ τα φλαμίνγκο; Μιλούν οι παπαγάλοι; Είναι φαλακροί οι φαλακροί θαλασσαετοί; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις για τα πουλιά. Παίξε, ψάξε και βρες τες μέσα στις εικόνες. Μπορείς να βρεις το αυγό; Γνώρισε όλα τα πολύχρωμα, υπέροχα, αστεία και εκπληκτικά φτερωτά πλάσματα του κόσμου σε αυτό το φανταστικό παιδικό βιβλίο για τα πουλιά. Μάθε πώς κυνηγούν, πώς επιβιώνουν και πώς κάνουν επίδειξη τα διάφορα είδη πουλιών.

Βιβλιομουσείο

Καλωσήρθες στο «Βιβλιομουσείο».

Αυτό το μουσείο δεν κλείνει ποτέ.

Στεγάζει μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών.

Θα μάθεις για τους ανθρώπους του αρχαίου κόσμου και θα ανακαλύψεις τα καταπληκτικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους.

Μπες μέσα και εξερεύνησε το παρελθόν σε όλο του το μεγαλείο.

Δέντρα

Τι είναι άραγε το δέντρο; Και είναι, πράγματι, δέντρο ό, τι μοιάζει με δέντρο; Ξέρεις ποιοι κατοικούν πάνω του, ποιοι τρέφονται από αυτό και ποιοι μεταφέρουν τους σπόρους του; Έχεις δει δέντρο ψηλότερο από δεκαόροφη πολυκατοικία ή κάποιο που ο κορμός του είναι τόσο nax0s που δεν μπορούν ούτε 20 άνθρωποι μαζί να τον αγκαλιάσουν;
Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με το ξύλο και ποια είναι τα εργαλεία του ξυλοκόπου; Υπάρχουν μυθικά δέντρα και τι κοινό έχει ο Ρομπέν των Δασών, ο Αδάμ και η Εύα και ο Βούδας; Είσαι έτοιμος να μπεις στο δάσος;

Ποιοτικά Παιχνίδια

Στην ¨Κουκίδα¨ μπορείς να ¨χαθείς¨ σε τόσα ποιοτικά παιχνίδια  με στόχο να προσφέρουν στα παιδιά μέσα από την διαδικασία, την δυνατότητα να εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα, χαρά , δεξιότητες, συντελώντας έτσι σε  μια ποιοτική προοπτική για τη φυσιολογική ανάπτυξή του.

Ο Κόσμος της ¨Κουκίδας¨ είναι Φανταστικός…..  koukidabookstore.gr