Το απόλυτο παιχνίδι που έχει κλέψει τις καρδιές παιδιών και εφήβων και έχει γίνει η απόλυτη μανία στις παρέες του είναι το Fidget Spinner.  Το νέο παιχνίδι μανία κατέκτησε τις προτιμήσεις των παιδιών όλων των ηλικιών καθώς όπως τονίζουν πολλοί από τους μανιώδεις παίκτες η  αίσθηση που προκαλεί το κράτημα του γρήγορα κινούμενου έλικα καθώς αυτός γυρίζει στον αέρα είναι μοναδική και κυρίως εθιστική.  Ενώ γυρίζει το Spinner μπορεί να τοποθετηθεί παντού: από το χέρι και τα δάχτυλα έως το μέτωπο και την μύτη, ενώ οι ακόμα  πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να το πιάσουν στον αέρα ενώ περιστρέφεται.

Όπως καταλαβαίνετε η εν λόγω συνήθεια εκτός από διασκεδαστική μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως επικίνδυνη καθότι η γρήγορη περιστροφή εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο τραυματισμού στο σημείο που θα τοποθετηθεί.

Σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσουμε γονείς και κηδεμόνες για την ορθή χρήση του παιχνιδιού ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί σας παραθέτουμε τους σημαντικότερους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου και φυσικά να ενημέρωσετε και τα παιδιά που κυκλοφορούν παντού με ένα Fidget Spinner ανά χείρας:

Το προϊόν είναι εκ φύσεως ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 3 ετών, αφού μικρά κομμάτια μπορεί να αποσπαστούν και ως εκ τούτου εμπεριέχεται κίνδυνος πνιγμού για παιδιά αυτής της ηλικίας.

Θα πρέπει να επιθεωρείτε το προϊόν πριν το δώσετε στο παιδί σας. Αν παρατηρήσετε κάτι επικίνδυνο, όπως αιχμηρές άκρες, ευκόλως αποσπώμενα μέρη, ακάλυπτες μπαταρίες, ισχυρούς μαγνήτες, κ.λπ., τότε μην το δώσετε στο παιδί σας.

Τα βαριά fidget spinners μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς σε περίπτωση που εκ παραδρομής εκσφενδονιστούν.

Τα προϊόν έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο (να περιστρέφεται στα δάχτυλα). Οποιαδήποτε άλλη χρήση μπορεί να καταστήσει το προϊόν επικίνδυνο για τα παιδιά.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι πιθανότητες να αναφερθούν ατυχήματα και τραυματισμοί από ένα προϊόν που χρησιμοποιείται μαζικά και συνεχώς, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Συνεπώς, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή των προϊόντων αυτών, να συμβουλεύετε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν και να απομακρύνετε από αυτά προϊόντα που μπορούν να καταστούν επικίνδυνα. infokids.gr