Απολύμανση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 2 Απριλίου  στο Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου ,παρουσία  του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας  Αναστάσιου Γκιολή, κοντά του ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα καθώς και ο υπεύθυνος Νομού Κορινθίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ Νικόλαος Σαϊσανάς

Το αίτημα είχε τεθεί πριν λίγες μέρες στον Αντιπεριφερειάρχη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου και ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Μέσω του κ. Γκιολή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους φορείς της «πρώτης γραμμής» καθώς και τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ για τη μεγάλη τους προσφορά τις ημέρες που διανύουμε. Επίσης η κα Κόρκα ευχαριστώντας τους τόνισε πως και εκείνη με τη σειρά της θα είναι δίπλα τους με όλες της τις δυνάμεις.

Το αίτημα πέραν των απολυμάνσεων των ασθενοφόρων, όπου και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε εβδομάδα, αφορούσε και εμπλουτίστηκε σε επιπλέον προμήθειες υλικού προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές) αλλά και απολύμανσης (αντισηπτικά κα) για όλα τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να βοηθάει έμπρακτα και καθώς τους ευχαρίστησε άλλη μία φορά,  χαρακτηριστικά είπε «πως ποτέ δε θα νιώσω πως είναι αρκετό! Σας ευχαριστώ ολόψυχα όλους σας, την ιατρική μου οικογένεια, για όλες αυτές τις δύσκολες ώρες  που στέκεστε ενωμένοι, ψύχραιμοι και δυνατοί απέναντι σε όλο αυτό. Θα στέκομαι δίπλα σας και θα συνεχίσω να βοηθάω με κάθε δυνατό τρόπο, όπως 15 χρόνια τώρα που ήμασταν μαζί».