Δεν θα γίνει φέτος το καθιερωμένο «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» προς τιμή της Παναγίας Φανερωμένης  στο Χιλιομόδι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για covid-19.

Από τη Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώθηκε το τελετουργικό που θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό τριήμερο προς τιμή της Παναγίας Φανερωμένης στον εορτασμό της

«Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού εφέτος, και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγίας στην Ιερά Μονή Παναγίας της Φανερωμένης Χιλιομοδίου, δεν θα λάβει χώρα το από ετών καθιερωμένο «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους, από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Μονή, αλλά αντ᾿ αυτού θα πραγματοποιηθεί εσπερινή Θ. Λειτουργία την Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30 προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Μετά το πέρας της βραδινής Θ. Λειτουργίας θα τελεσθεί Ι. Παράκληση στην Παναγία μας.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, ημέρα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Η συμμετοχή των Πιστών στις ανωτέρω Ι. Ακολουθίες θα αποτελέσει αφορμή αγιασμού, ευλογιών και απόδοση σεβασμού και ευγνωμοσύνης στο Πανάγιο Θεομητορικό Πρόσωπο, που τόσο εκφραστικά και ευλαβικά έχει αποτυπωθεί εδώ και αιώνες στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας Φανερωμένης.»